Trusoul de Botez

Pentru că botezul este un eveniment atât de important, în atelierul nostru creem trusouri unice personalizate cu numele bebelușului, numele nașilor, texte atent alese de catre nași și cu personajul preferat, mai mult decat atât Camy Création poate personaliza trusoul cu fotografia bebelașului pentru a creea piese unice care prin personalizarea lor vor spune o poveste iar amintirile vor rămâne vii peste ani și ani!

Urmează să fii nașă de botez sau ești proaspătă mămică, atunci este bine să știi ce trebuie să conțină un trusou de botez și ce rol are fiecare piesă din acest trusou de botez, în cadrul ceremoniei religioase.

Prin tradiție, nașa de botez este cea care trebuie să cumpere trusoul pentru botezul bebelușului, setul complet de hăinuțe cu care va fi imbracat bebelușul după oficierea botezului.

Trusoul trebuie să conțină piese esentiale care vor fi folosite de catre nași și preot pentru încreștinarea bebelușului:

Cufarul sau cutia pentru trusou:

Aceast cufar personalizat cu textul “Cu drag din partea nasilor ! ” este special destinat pentru a vă ușura transportul trusoului, a hăinuțelor și a accesoriilor de botez, de acasă și până la biserică.

O astfel de cutie va fi păstrată și ulterior va deveni cufarul cu amintiri al copilului în care părinții pot adauga obiecte/lucruri cu o valoare sentimentală deosebită , rămânând astfel ca o amintire magică a zile în care acesta a fost încreștinat, dar și pentru alte lucrușoare cu care cel mic are amintiri frumoase: hăinuțe, jucării, primul dințișor, moțul de la 1 an, etc…

Pânza albă sau crîjma

Pânza albă sau crîjma – denumită și pânză de mir. Crîjma este o bucată de pânză, în care urmează să fie înfășat bebelușul după scoaterea din cristelniță.

Conform tradiției creștine, crîjma este din pânză albă. din material moale, ce nu irită pielea bebelușului confecționată cu capișon pentru a proteja capul copilului și accesorizată cu dantelă de tiferite culori pentru a se asorta cat mai bine cu celelalte articole necesare botezului: îmbracaminte, lumanare etc.

Conform tradiției, după terminarea slujbei de botez crașma va fi așezată la căpătâiul bebelușului!

Prosop special pentru bebe

Prosop mare special pentru bebe –acest prosop va fi folosit pentru a șterge bebelușul la scoaterea din cristelniță, când va fi ud de apa sfântă a botezului.

Prosopul este din bumbac 100 %, confectionat cu capișon pentru confortul bebelusului si accesorizat cu aceeași dantelă ca pânza de botez !

Sticluță pentru mir – se va umple cu ulei de măsline, care în timpul Sfintei Taine a Botezului va căpăta virtuți sacre și va deveni ulei sfânt.

Mirul cu care preotul va unge copilul pe frunte, la ochi, la încheieturi și pe spate, conform ritualului religios, înaintea scufundării în cristelniță. Mirul simbolizează bogăția împărăției lui Christos, în care copilul pășește prin actul de creștinare, adică prin botez.

După slujbă, vei păstra cu grijă sticluța cu mir pentru a o folosi într-un mod similar a doua zi, la îmbăierea bebelușului.

Cutiuța pentru păr (Cutiuță prima suviță)

Cutiuța pentru păr  – Această Cutiuța este folosită pentru păstrarea suviței de păr a bebelușului, șuviță ce este tăiata de Părinte în cadrul ceremoniei de Încreștinare.

Fașă pentru bebeluși

Fașă – se folosește împreună cu pânza de mir pentru înfășarea bebelușului după ce este scos din cristelniță sau pentru ștergerea bebelușului de mir.

Batistă – este bine să o ai la îndemână pe toată durata slujbei de botez, pentru a șterge bebelușul pe față, la nevoie sau pentru prima împărtășanie! Această piesă va rămâne și ea printre amintirile de la botez ale părinților copilului.

Săpunuel pentru Botez

Săpunul – se oferă preotului pentru spălarea rituală a mâinilor de dinaintea scufundării copilului în cristelniță.

Prosopul pentru preot – Nași de botez vor oferi preotului un prosop pentru a-și șterge mâinile de apă, atât la spălarea rituală de dinaintea Sfintei Taine a Botezului, cât și după ce acesta va scoate copilul din cristelniță.

Pe langă strictul necesar din lista cu ce trebuie să conțină trusoul de botez, ar mai putea fi necesare și următoarele produse:

Lumânarea de botez – una din piesele importante pentru încreștinarea bebelușului, lumanarea va fi ornamentată în ton cu celelalte articole pe care nașii le vor cumpara aftfel vom respecta tema botezului!

Păturică – Păturica de botez va proteja copilul de aerul răcoros și de adierea vântului pe drumul de acasă până la biserică și înapoi;

Body și bavetică – Confectionate din bumbac 100% sunt necesare pentru confortul bebelusului !

Rochiță sau costumaș –Nași vor îmbraca bebelușul cu rochiță sau costumaș de gala dupa încreștinarea acestuia!

Trusouri de îmbrăcăminte cadou din partea nasilor- conțin diferite articole de îmbracaminte și accesorii personalizate  pe care nașii le vor oferi micuțului!

Camy Création vă pune la dispoziție trusouri unice pentru botez, cu fiecare piesă personalizată cu numele copilului, data evenimentului ,texte/urări din partea nașilor pentru copil și tema preferată a nașei sau a mămicii care poate fi acelasi tema cu decorul sălii de recepție sau decorul tortului!

Personalizarea produselor este prin sublimare (imprimare in țesatură) rezistentă la spălari și cu cea mai înaltă rezoluție permițând astfel inclusiv personalizarea cu poze a trusoului!

Ti-a placut? Sustine Generatia Urmatoare pe Patreon!