Traiesti ca sa mananci sau mananci ca sa traiesti?

E atat de simplu si totusi atat de dificil. Este o nevoie primara, dar oare suntem simple primate?

Ce reprezinta pentru tine mancarea?

Modul tau de a te nuri ne spune totul despre tine. Lipsit o parte buna a existentei tale de o igiena alimentara, astazi iti este greu sa vezi cu ochii mintii rolul alimentatiei in viata. Frigiderul nu era prietenul tau pentru ca era aproape tot timpul vid, dar astazi?

Mancarea reprezinta un mod de a evada din rutina cotidiana.

Inainte parca nu vorbeam atat de des despre acest subiect, parca era TABU? Inainte mancam ce aveam, problema este ca acum avem de toate si mancam mult prea mult peste nevoile normale ale organismului.

Tu stii ca esti subnutrit?

Da, tu nu suferi de foame, tu esti subnutrit pentru ca nu te alimentezi corect. Ori consumi carne in exces, ori prea multe grăsimi sau prea mult zahăr. Este greu sa faci alegerile corecte.

De ce? Pentru ca inca nu ai constientizat ce inseamna o alimentatie echilibrata.

Alimenatia inseamna nu numai a consuma alimente, ci si adoptarea unui stil de viata sanatos si activ pe tot parcursul vietii.

Ai nevoie de energie, doar o dieta corecta te poate duce spre starea ta de perfectiune mentala si fizica.

Ce inseamna o dieta corecta?

Dieta ar trebui să fie compusă din proteine (carne, peşte, ouă, lactate, legume), carbohidraţi(zahăr şi făină) şi lipide (uleiuri nesaturate, seminte). De asemenea, pentru a avea un metabolism echilibrat, este recomandat să bem multă apă de calitate, 6-8 pahare pe zi.

Ce ai de facut?

Nu iti ramane decat sa alegi alimentele sanatoase pentru meniurile tale, combina-le in mod corect si nu uita cuvantul magic: CHIBZUIALA.

Ce vei alege sa mananci astazi iti va determina starea sanatatii tale de maine, si cred ca si tu iti doresti ca si mine o viata lunga si frumoasa.

Incearca sa te pedepsesti « cand sari calul », intr-un cuvant educa-te, inlocuieste obiceiurile tale proaste care iti distrug sanatatea, cu un mod de viata care promoveaza sanatatea!

Nu uita cel care decide esti DOAR tu!

Te astept in universul meu  caci sunt convinsa ca va deveni si universul tau!

RENASTEREA EVEI este RENASTEREA TA!

Ti-a placut? Sustine Generatia Urmatoare pe Patreon!