Restaurantul Le Pin Fondu – Un vis devenit realitate!

Crede în lucrurile care nu se văd, iar recompensa ta va fi să vezi lucrurile în care ai crezut!!! Sf Augustin

De ce un restaurant?

Fiecare avem un destin, o cale de urmat, un obiectiv de atins. Cei ce reusesc sunt cei ce au inteles scopul lor si au dus mai departe telurile lor. Pentru mine a fost acela de a demonstra tuturor ca Romania este un colt de latinitate si ca romanii sunt niste oamenii calzi, ospitalieri si ambitiosi.

Dupa 10 ani de strainatate, departe de origine si traditii am inteles ca sangele apa nu se face, si oricat de bine m-as fi integrat in societatea franceza nu il voi putea uita niciodata pe Ion Creanga si pe Sofia Vicoveanca. Mai mult mi-am dat seama ca nu sunt singura care avea nevoie de o particica din Romania noastra draga aici la peste 2500 de km.

Au aparut oportunitatile si am putut da forma visului meu!

Sunt convinsa ca fiecare dintre noi vede reusita in mod diferit, pentru mine a luat forma unui restaurant,unui colt de rai 100% romaneste: Restaurant Le Pin Fondu, cu cele doua entitatii distincte Sala Carpati si Sala Hermes. Am inceput pe 14 februarie 2014, cu o investitie déja importanta: dorinta de a reusi.

Stabilirea obiectivelor este un proces care presupune analiza, anticipare, planificare și ACȚIUNE.

Ca să acționezi spre îndeplinirea obiectivelor trebuie să fii MOTIVAT, iar acest aspect reprezintă o provocare pentru marea majoritate a oamenilor, la fel ca si pentru mine.

Am invatat ca intr-o afacere trebuie sa fii capabil sa ocupi toate posturile, in cazul meu de la Bucatarie, bar, serviciu in sala, gestiune si contabilitate – marketing si management.

Am avut la dreapta mea pragmatismul si capitalismul francez al sotului meu, Joel Pons, un antreprenor curajos si un barbat de caracter. Alaturi de devotamentul si dragostea de mama, cea care mi-a dat viata – Ciocarlan MILON Liliana – Ofiter  in rezerva care a sacrificat o parte din viata ei pentru fiica mea, nepoata ei, Olivia Pons. Fara sprijinul lor totul ar fi avut o alta forma. 

Am inteles: Acționează acum. Orice pas mic e important. Dacă știi ce vrei și cum arată rezultatul, ți se vor ivi soluții, oportunități și norocul îți va surâde larg.

Timpul l-am considerat intotdeauna ca un aliat: pentru mine afacerea este viata si carirera mea, este casa mea. De fiecare data cand treceti pragul restaurantului intrati in Universul meu. Aceasta cred ca este unul din secretele reusitei, pasiunea fata de ceea ce faci fara limite.

Am alaturi de mine o echipa de oamenii inimosi, harnci cu care ma mandresc, Ioana Pascutoiu, Larisa Popescu, Marius Ucea, carora le multumesc pe acesta cale pentru devotamentul si profesionalismul lor.

Pentru noi aceasta perioada de pandemie este foarte greu de suportat pentru ca ne lipsiti si parca viata noastra nu are nici un rost fara traditionalele petreceri romanesti.

Va asteptam din nou alaturi de noi cand totul va intra in normal.

Cheia reusitei este sa faci totul din dragoste!

Ti-a placut? Sustine Generatia Urmatoare pe Patreon!