(VIDEO) Hobby pe timp de pandemie: Bonsai

Bonsai-ul face parte din cultura japoneza de mai bine de 12 secole. Japonezii au avut dorinta de a construi o natura perfecta in sufletul copacului. De-a lungul timpului, tehnica arte bonsai-ului a fost dezvoltata de cultura nipona, pana in momentul in care Bonsai-ul a fost considerat ca fiind parte din familie. Cultura Bonsai-ului nu a fost cunoscuta in Europa pana la inceputul secolului XX, cand a fost organizata o expozitie de Bonsai la Londra, ce s-a bucurat de un impact grandios.

Bonsai de interior si Bonsai de exterior

Bonsaiul traditional rezista la temperaturile scazute din timpul iernii in climatul temperat, in timp ce plantele tropicale si subtropicale au nevoie de caldura in timpul iernii. Cresterea lor e mai activa primavara si vara decat iarna. Bonsaiul de interior dar si cel de exterior trebuie ingrijiti, inca de la achizitionarea lor.

Multi entuziasti de bonsai decid sa-l creasca prin germinarea semintelor. De la seminte pana la tunderea lor, e un proces care tine cativa ani, dar rabdarea si dedicare vor fii intotdeauna rasplatite.

Ti-a placut? Sustine Generatia Urmatoare pe Patreon!