Ce serviciu de EMail folosim in 2021?

EMail 2021

Ei bine, aceasta nu este o plasare de reclama. Este pur si simplu opinia mea bazata pe mai mult de 25 de ani de experienta in IT. Daca stau bine si ma gandesc, mi-am creat prima adresa de e-mail undeva in 1995 cand accesul la internet era destul de restrictionat pentru publicul larg. Era inca vremea in care eram nevoiti (majoritatea) sa mergem la un Internet Café pentru a avea acces la un calculator legat la internet. Inceputul anilor 2000 au fost dominate de Yahoo! si Hotmail.

De ce nu mai folosesc serviciile Yahoo! in prezent?

Yahoo! a fost companie pe gustul tinerilor inca de la inceput! Ne aducem cu totii aminte de Yahoo! Messenger de pe vremea cand Facebook nu exista. De unde a inceput declinul Yahoo? Totul a inceput in 2007, odata cu aparitia primului iPhone (2G). Apple a preferat un contract cu Google pentru serviciul de Mail in detrimentul celor de la Yahoo!. In ce consta acest contract? Apple a garantat Google serviciul de push notifications (serviciul de notificari in timp real), iar Yahoo!, ca si alte servicii de Mail au primit doar o actualizare a notificarilor la o perioada de minim 15 minute. A fost o migrare in masa catre Google, pentru ca utilizatorii doreau sa primeasca posta electronica in timp real.

Personal, folosesc Google Mail sau GMail pentru ca pot primi o notificare in timp real in momentul in care primesc un mail important. Imi permite sincronizarea calendarelor, a contactelor (in special pentru utilizatorii de Android), pot atasa documente si fisiere de peste 25MB (megabytes) folosind gratuit serviciul de Google Drive, ceea ce Yahoo! nu permite datorita unei infrastructuri mai slab dezvoltate.

Sa nu uitam de YouTube ce apartine Google de cativa ani buni, de faptul ca te poti inregistra pe site-uri, platforme sau retele de socializare folosind snippet-ul Log in/Register with Google (ceea ce ne scuteste de a mai face conturi si de a ne incarca memoria cu multe alte parole).

De asemenea, Google va pune la dispozitie si serviciul Google Business, care iti ofera posibilitatea de a folosi platforma Google de mail pentru propriul tau domeniu (site). Pe scurt, mailul tau de firma office@domeniulmeu.com poate fii integrat pe GMail, astfel incat tu sa iti poti primi mail-urile importante ale companiei direct pe serverul de mail al Google. Care sunt avantajele? Server-ul de hosting al site-ului vostru nu se mai incarca cu spam-uri si mii de alte mail-uri. Primiti de asemenea, notificari in timp real (cam greu de obtinut in alt mod). Fie ca ai iPhone sau Android, Google functioneaza rapid si sigur.

Tu ce serviciu de E-Mail folosesti?

Lasa-ne raspunsul tau mai jos si spune-ne daca ti-a placut articolul!

Ti-a placut? Sustine Generatia Urmatoare pe Patreon!