Băiatul meu de astăzi, Bărbatul fiicei tale de mâine

Ca femeie, de fapt, de mic copil, am crescut înconjurată de femei care criticau și se plângeau de bărbați, fie ei copii, adolescenți, iubiți, parteneri, soți, tați, bunici și ce mi-o mai fi scăpând mie pe aici. Bineînțeles, să nu uităm de „porcul de fostul, dobitoc” (și mă abțin de la alte descrieri auzite în nenumărate rânduri).

Nemulțumirea femeilor este atât de adânc înrădăcinată în existență încât, fără să își dea seama, adâncesc prăpastia creată între iluzia dorinței și realitatea construcției. Când o fetiță învață că băieții sunt răi, că fetițele sunt cuminți, sau poate chiar că băieții TREBUIE să fie răi, iar fetițele TREBUIE să fie cuminți, cât de denaturat învață ea echilibrul între bine și rău, între feminin și masculin? Când băieților le sunt iertate, ba chiar încurajate toate aventurile, chiar și cele amoroase, iar fetelor li se spune că ele nu au voie. Când o femeie este considerată ușuratică pentru același comportament pentru care un bărbat este considerat un bărbat de succes. Nu vreau să pornesc în această direcție, dar informațiile sunt suficient de importante pentru a vedea de ce e important ca tu să știi că băiatul meu de astăzi va fi bărbatul fiicei tale de mâine.

Tu ca mamă de băiat, crești tatăl de mâine. Dacă tu ca mamă de băiat îl protejezi, printr-o protecție nocivă, în care mama face totul, prințul e servit și nu doar că nu trebuie să facă nimic, dar nici nu are voie să facă nimic, el va crește bărbatul ce așteaptă să aibă femeia la picioarele lui, o va călca în picioare, pentru că mama sa i-a pus coarne.

Haide să dăm timpul înapoi, cum este bărbatul tău de azi? Vrei să-ți spun un secret? Bărbatul tău a fost crescut de o FEMEIE! Ce nu îți place la el, vine de la o femeie care l-a învățat așa cum a crezut ea că poate să-l învețe mai bine. Nu spun să o urăști pe ea, îți spun doar să nu o mai judeci, să nu o mai critici, mai ales, dacă tu, MAMĂ de BĂIAT, faci aceleași greșeli pe care le-a făcut soacra ta.

În urmă cu câțiva ani am auzit (nu întâmplător am auzit și ulterior exact aceeași poveste în alt context) cum o mamă era foarte supărată pentru că băiatul ei are o nevastă foarte rea, care are pretenția de la el să facă de toate, nu înțelegea cum poate să iubească o astfel de scorpie. Apoi, aceeași mamă povestea cât de fericită este pentru fiica ei, pentru că are un soț extraordinar, care face de toate, o ajută cu tot, iar ea este o prințesă în respectiva relație. Ambele povești spuneau exact același lucru, problema era că într-una fiica ei era tratată regește, iar în cealaltă fiul ei își trata nevasta regește.

De ce ți-am povestit toate astea?

În primul rând, spune stop criticii pe care i-o aduci soțului tău, tatălui tău, fratelui tău. În al doilea rând, încetează să critici femeile din neamul tău. Ce a schimbat în bine critica constantă din viața ta? Atunci de ce continui să critici, dacă în continuare motivele de critică vin în continuare în realitatea ta?

Pe ce îți concentrezi atenția, atragi în viața ta. Critici? Vei găsi motive de critică! Admiri? Vei primi tot mai multe întâmplări și situații în care să manifești admirația.

Vrei să schimbi lumea? Schimbă-te pe tine, devino exemplul de urmat.

Începând de astăzi, TU mamă de băiat, iubește-ți copilul și crește-l astfel încât să fie cel mai iubit soț din lume. Crește-ți băiatul astfel încât nora ta să fie recunoscătoare pentru bărbatul cu care își trăiește viața. Nora ta îți va fi recunoscătoare ție și te va iubi cel puțin la fel de mult cum își iubește mama. Tu nu vei pierde un fiu, ci vei câștiga o fiică. Imaginează-ți o lume de mâine, în care mamele cresc bărbați adevărați, acei gentlemeni de care citim în cărți de epocă (sau poate nici acolo nu îi găsim așa cum ne dorim să fie). Eu îmi imaginez o astfel de lume, în care iubirea și armonia se întrepătrund, astfel încât cu doza potrivită de înțelepciune oamenii aleg să vadă frumosul în lume, să vadă frumusețea fiecărui suflet de pe pământ.

Eu am ales să cresc un bărbat al acestei noi lumi. Pentru asta, am descoperit că deja am un astfel de bărbat lângă mine, dar mi-am deschis ochii și l-am văzut abia când am înțeles că de mine depinde felul în care va arăta lumea de mâine.

Pornim împreună în călătoria spre lumea de mâine?

Ti-a placut? Sustine Generatia Urmatoare pe Patreon!